Big table, Arena, Pyramid

Primary school Prinsehaghe

Designed for a central, multifunctional space in primary school Prinsehaghe, The Hague. Both imaginative and functional, the three elements – a table/stage, an arena and a pyramid – can be rearranged into multiple layouts. This in turn organises the space into the desired functions, including an amphitheatre.

text Stroom

Project Details

Title Big table, Arena, Pyramid
Skills Movable objects in plywood, leather and laminate
Location Primary school Prinsehaghe
City The Hague
Date 2005

Big table

Arena

Pyramid

Reconstructing the space

To maximize the potential of the library,  three elements – a table/stage, an arena and a pyramid – can be rearranged into multiple arrangements. This in turn organises the space into the desired functions.

The possibility of multiple arrangements gives way to redefine and clarify continuously the physical space of the library. Pupils are able to anticipate the activity that will be held in each area, thereby increasing their participation and improving their behavior.

Van Diemen’s design invites teachers, eventually with help of the pupils, to find the best possible arrangements for different purposes thus encouraging and enhancing collaborative learning.

Related Works

  • cmu-1996-Etudes des Habitudes
  • 2001-ter-apel-registration center-hoorkamers
  • zetel-2002-life-stills-03-front-view

Pin It on Pinterest

Share This