News

Ongoing projects and Exhibitions

DEPOT: het Atrium

Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

Het te bouwen Collectiegebouw ontworpen door MVRDV naast Museum Boijmans van Beuningen wordt publiek toegankelijk. Voor het hart van het gebouw, het atrium, ontwikkelt en ontwerpt kunstenaarMarieke van Diemen ism DerksdenBoer Interieur Architectuur en MVRDV een 3D “Maze” samengesteld uit staal en glas.

Een concept voor elementen/vitrines op een wijze dat deze een duizelingwekkende en niet-hierarchisch inzicht geven van de collectie van het museum.

In het Depot Journaal lees je alles over de realisatie van Depot Boijmans Van Beuningen. Zo ook het interview met Marieke van Diemen over het ontwerp voor het Atrium.

THE MAZE:

een wonderbaarlijk en spectaculair doolhof

DEPOT featured on sites

New York Times

Museums Throw Open the Storage Rooms, Letting In the Public

Architectenweb

Eerste spiegelpanelen Depot Boijmans van Beuningen geplaatst

De architect

“Lief bolletje in het Rotterdamse landschap”: DEPOT

Metropolis M

Hoe Depot Boijmans Van Beuningen het 21e-eeuwse museum een nieuwe toekomst wil geven

Contemporary Contemplations nr 5

@ACEC, Roggestraat 44, Apeldoorn

2019
Zaterdag 11 mei, 16:00 uur, opent de vijfde editie van Contemporary Contemplations, oftewel CC#5.

Contemporary Contemplations is een initiatief van kunstenaars Gerda Kruimer en René Eicke. In de tentoonstelling zijn kunstwerken te zien waarin herhaling een belangrijke rol speelt.

De reizende tentoonstelling Contemporary Contemplations is in maart 2018 voor het eerst te zien geweest in Arti et Amicitae in Amsterdam, daarna in Kunstquartier Bethanien, Berlijn, Kunsthaus Erfurt, PHK18 in Rotterdam en nu in ACEC Apeldoorn.

Naast de kunstenaars van het eerste uur komen er tijdens elke tentoonstelling een of twee kunstenaars uit de regio bij wiens werk past in het concept.

GEGEVEN RUIMTE

Jan Theun van Rees
@Bagagehal Loods 6 Amsterdam

21 maart t/m 31 maart 2019

Voor mijn werk fotografeer ik regelmatig lege ruimtes en ontmantelde gebouwen. Vijf jaar geleden stelde ik mijzelf de vraag: wat zouden ruimtelijk werkende kunstenaars maken, als ze een foto van een lege ruimte ter beschikking krijgen. Welk kunstwerk maken zij voor/met een ruimte die plat aan de muur hangt.

Jan Theun van Rees

voordekunst.nl

De veertien werken vormen onmiskenbaar een serie maar zijn tegelijkertijd net zo verschillend als de werkwijzen van de deelnemende kunstenaars en dat maakt de resultaten zeer verrassend. Wat de veertien foto’s gemeen hebben, naast Van Rees’ scherpe oog voor detail, zijn de bijna Escher-achtige trompe-l’oeils.

[…]

John Prop

Trendbeheer

Bijdrage Marieke van Diemen

Scheepvaartmuseum, Amsterdam (2009) – met Marieke van Diemen; Één van mijn favorieten: waar houdt de foto op en begint de ingreep?
[John Prop in Trendbeheer]

Contemporary Contemplations

PHK 18, Rotterdam

January 20th we will raise a glass to the new year and our exhibition:
PHK18 #17: CC #4 Contemporary Contemplations

Centred around artists focussing on repetition, rhythm, and gestures with an emphasis on the moment and feeling of duration.

https://phk18.nl/

Tentoonstelling van 20.01.2019 tot 29.03.2019

Kunsthaus Erfurt, Duitsland

Contemporary Contemplations, eerder te zien in Arti et Amicitiae, Amsterdam en Kunstquartier Bethanien, Berlijn,
opent 7 september 2018 in Kunsthaus Erfurt, Duitsland. aanvang: 20:00h

https://www.kunsthaus-erfurt.de

Tentoonstelling van 7.9.2018 tot 2.11.2018

Kunstquartier Bethaniën, Berlijn

Herhaling als mogelijkheid tot intensivering en verkenning in een gereduceerde beeldtaal.

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Contemporary Contemplations op vrijdag 16 maart om 17 uur.

Arti et Amicitiae, Amsterdam

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Contemporary Contemplations op vrijdag 16 maart om 17 uur.

Ons huis, nieuwe idealen

Kunstcentrum Haarlem 10-2 t/m 17-3 2018

Op zaterdag 10 februari opent Liesbeth van der Pol (architect en Rijksbouwmeester 2008-2011) de tentoonstelling ‘ONS HUIS, nieuwe idealen’. U bent van harte welkom!

In de wereld waarin we leven is ons huis een vertrouwd baken. Op dit thema re ecteren negen beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten met nieuw werk. Sander Bokkinga, Henri Borduin, Michiel Bos, Marieke van Diemen, Jessica den Hartog, Maarten Olden, Maurice van Tellingen, Yvon Visser en Frans Willigers laten ons met andere ogen kijken en nemen je mee in hun verhalen waarin de scheidslijn tussen beeldende kunst, architectuur en vormgeving vervagen.

Pin It on Pinterest